Véndégkönyv

 és
vásárlóink visszajelzései


Ez a ti oldalatok!
Írjátok le tapasztalaitokat és véleményeteket,
akár véndégként, akár vevőként jártatok nálunk...Kedves Árpád!

Köszönöm szépen a nyerget! Ígértem képet a felnyergelt lovakról, mind a két ló tisztavérű hucul.
A pej 18 éves, a sötét pej 4 éves kanca. Anya és lánya.
A nyergeket nagyon szeretjük használni. Kényelmes, biztonságos ülést ad a gyerekeknek is.
Jó egészséget, szép napot!
Üdvözlettel:  Kása István
Írta: Kása István, 2021. március 3-án

 
___________________________________________________________________
Kedves Árpád!

Köszönöm a közel 2 hónapos munkádat Scarlettel. Amikor elvittem hozzád akkor az volt a legnagyobb problémám, hogy a lépésnél gyorsabb jármódokban a lovardában és a terepen egyaránt szinte kezelhetetlenül folyamatosan “elrohant” ami élvezhetetlenné tette a lovaglást. A sok munkád eredményeként sikerült elérni, hogy a lovardában szinte tökéletesen lehet lovagolni Scarlettel: nyugodt lépés, ügetés és vágta alakzatok (kiskör, kígyóvonal, nyolcas, farat be, vállat ki) nagyon élvezetes. A terepen is rengeteget javult, több hosszú 20-28km közötti túrát tettünk már vele, heti 5-6-szor foglalkozok vele. A “menőssége”  teljesen még nem múlt el de bízom benne, hogy a rendszeres napi lovaglások következtében  egyre tökéletesebb lesz.
Mostmár tudok Scarlettel és barátaimmal rendszeresen terepen lovagolni ! Köszönjük szépen!

Üdv : Gábor
Írta: Répási Gábor, 2020. május 23-án


     
      _________________________________________________________Tisztelettel!


Díva még csak 4 napja van nálam de hatalmas pozitív dolgokat produkál csikó, új ló létére. Csipkedését illetve sunyítását kezdi alul hagyni a minden napjaiban. Ebben a pár napban nagyon sok változás látható rajta! Egyszerűen imádom.

Idővel egy tökéletes társ válhat belőle, hisz nagyon tanulékony és szeret is tanulni, ahogy én észre vettem...
A nagy sunyítós, hisztis ló mögött egy hatalmas szívű szeretet éhes kis baba rejtőzik. Nagyon köszönöm, h elmehettem kipróbálni mert szerelem volt első látásra!
Csatolok pár mai képet 🙂.

Sok kitartó munka es bizalom kell még hozzá de mind ketten akarjuk menni fog! 🙂
Köszönöm.
Írta:  Kun-András Márton, 2020.04.23-án  
          ú         

_________________________________________________________


Szia Árpád! 

Nem tudom emlékszel e még ránk, tőled vettük a Mirzát, kb 12 évvel ezelött. Idén lesz 25 éves. ☺️Még mindig imádjuk, a legjobb ló a világon ☺️☺️

Írta Bertok Kitti, 2020. április 15-én 

 

    


_________________________________________________________


Kedves Petra és Árpád!

Szerdán már meg is érkezett a csomag, nagyon szépen köszönöm! A mai napon volt lehetőségem kipróbálni is, és azt kell mondanom, hogy várakozásnak megfelelően teljesített a nyereg. Passzol, mindenhogyan illik a jószágra, színben és formában is teljesen jó, az alátéttel együtt pedig azt hiszem, tökéletes választásnak bizonyul. Nem utolsó szempont, hogy nekem is jó, nemcsak a lónak. A kengyel pedig kifejezetten tetszik élőben is, nem csúszkál benne a lábam, mint a nagy, széles fakengyelekben.
Nagyon köszönöm a telefonos segítséget is, igazán hálás vagyok mindenért, igyekszem jó gazdája lenni ennek a szép nyeregnek. Engedjék meg, hogy csatoljak pár fotót, köszönetképpen.

Köszönettel:
Dóra

Írta:  Szanyi Dóra, 2020.04.02-án

<<< Vissza a kezdőlapra

                 _______________________________________________________________

Kedves Árpád és Petra! 

Sokszor gondolok rátok, nagyon jó volt hozzátok járni! Kár hogy hamar vége lett, Árpád nagyon gyorsan utunkra bocsátott, ló és lovas fejlődhetett együtt itthon. Éjfél továbbra is a világ legjobb "kis" lovacskája.(már majdnem 170) Néha hosszabb kihagyás után ülök fel rá, mert a szabadidőnek híján  vagyok, de 3 hét után is ugyanúgy megyünk mintha minden nap mennénk. Soha nem volt vele baj, igyekszik szót fogadni, egyre jobban elfogadja a kéréseimet, bár néha azért nem fog rajta a fék, meg olykor a kormány is félrehúz, de csak ha nagy réten vágtázunk, vagy "verseny" van, ez szerintem belefér. Egyébként mindig nagyon jó fej, nem ijed meg traktortól, őztől, kombájntól se. Sokat tanultam Árpádtól, igyekszem mindent úgy csinálni, és Éjfélt nem rontjuk el! Sok szeretettel gondolok rátoköszönöm a sok szép együtt töltött órát! Nagyon jól éreztem magam Borzaváron, pontosan olyan kiképzést kaptunk - a csikó is és én is -, amit vártam. Visszasírom az ottani nagy kalandozásokat a Bakony nem túl könnyűn, de annál szebb terepein igen kellemes társaságban (a biztonságérzetemet Árpád biztosította)! És a nyereg szuper kényelmes, amit szintén ott vettem.

Írta: Csilla Obádovics , 2019. szeptember 04-én

____________________________________________________________

Kedves Árpád!
Nagyon szépen köszönöm a kedves segítségét és türelmét a megfelelő nyereg kiválasztásához a lovamnak. Úgy gondolom a lovamnak is, és nekem is a lehető legkomfortosabbat sikerült kiválasztani. Megérte várni Önre, aki több nyerget elhoz, és időt szán a kipróbálására. Elég nehéznek bizonyult találni az én magas marú lovamra illeszkedő nyerget. De szerencsére SIKERÜLT!
Remélem még fogunk találkozni.
Mellékelek pár képet rólam és a csodálatos lovamról, Texasról. Minden nyeregben töltött percét élvezzük akár terepen, akár karámban lovagolunk. 🙂 

Továbbiakban minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Lilla

Írta Simon Lilla Dalma, 2019. június 4-én  


__________________________________________________________________________________

 

Kedves Árpád!
Ahogy mondtam néhány hét kell, hogy valóban kipróbáljam a nyerget, bár túl sok kilométer még nincs benne alattam , azért sok minden volt, hegyen völgyön , hülyéskedés, ügetés, csak vágta nincs még . Azt mostanság tanulgatjuk. Szóval...…, imádom! Még tanulom az amerikás ülést, így képes a kis hucul megdarálni a hátsómat :-) , de egyre jobb! Nagyon mélyen ,és biztonságosan ültet, már nem baj ha hülyéskednek a lovak! Ezeket jól kiülöm! Úgy érzem jó jelzéseket visz át a lónak aminek kifejezetten örülök. Az első olyan nyereg ami nem fordul el a lovon felszálláskor!!!!! Nagyon szeretem ,hogy jól pakolható, néha csak tele aggatom a szarvat a fejző szerszámokkal,....mert ráférnek!!!  Annyi változást eszközöltem , hogy tettem rá egy szívem csücske "bell" típusú kengyelt! A tőled kapottat szeretném visszaküldeni, mert nálad jó helyen lesz!

 Nagyon köszönöm a segítséget és ezt a szuper kis nyerget!

Ja!!!: Amit igazán, és ösztönösen szeretek benne az a díszítések hiánya, egyszerű, letisztult csicsáktól mentes!

További minden jót kívánok!!

Üdvözlettel: Csike Gábor
Írta: Csike Gábor, 2019.04.25-én

Kedves Gábor!
Köszönöm a jó híreket. Örülök, hogy boldog vagy a nyereggel. Én is nagyon szeretem ezeket a fakengyeleket. Ha megengeded, szívesen felteszem kedves soraidat és a fotókat a honlapos vendégkönyvünkbe.
Üdv
Árpád

Szia Árpád!
Természetesen, nagyon örülök, hogy véleményem arra érdemes, és tovább szinesíti az oldalatokat!  Többedszerre is el kell mondjam, hogy nagyon örülök, hogy pont ezt a nyerget vettem meg!  Hétvégén megint sikerűlt a nemrég rendbe rakott térdemet elreccsentenem, de másnap így ültem lóra egy 2 órás aktív pályás csoport foglalkozásra, minden nagyon jól ment ,... míg le nem száltam a lórol! A nyereg és ez a nagy kengyel jócskán tehermentesítette a térdem,...csak a járás nem 😁!

Üdvözlettel: Gábor
Írta: Csike Gábor, 2019.04.29-én__________________________________________________________________________________

Köszönöm a sok szép együtt töltött órát! Nagyon jól éreztem magam Borzaváron, pontosan olyan kiképzést kaptunk - a csikó is és én is -, amit vártam. Visszasírom az ottani nagy kalandozásokat a Bakony nem túl könnyűn, de annál szebb terepein igen kellemes társaságban (a biztonságérzetemet Árpád biztosította)! És a nyereg szuper kényelmes, amit szintén ott vettem.

Írta: Csilla Obádovics , 2019. március 20-án

   Csilla & Éjfél _______________________________________________________________

Kedves Árpád és Petra!

Egy hete, hogy hazalovagoltunk, ideje, hogy beszámoljak a tapasztalataimról. Húsvétkor vettem meg Babát, és szerencsésen úgy alakult, hogy az egész április hónapot még Borzaváron töltötte Nálatok. Én hetente kétszer jártam át, hogy Baba akkori otthonában kezdhessük meg az összecsiszolódást. Ehhez nagyon sok segítséget kaptam Árpádtól a pályán folytatott munka során és terepen is. Sok kérdésem volt, amelyekre alapos válaszokat kaptam, nagyon hasznos volt ez a hónap számomra. A Borzavár környéki tereplovaglások különleges élményt nyújtottak még nekem is, aki szintén a Bakonyban élek. Örülök, hogy gördülékenyen, korrekten tudtunk megállapodni, megállapodásunk minden pontban tisztességesen teljesült, úgy érzem, többet is kaptam annál, amiről szó volt: nem csak kézzel fogható dolgot, hanem élményt is. Bízom benne, hogy Babával is olyan jó csapat leszünk, amilyen jó csapataz előző lovammal voltunk, aki 16 évig volt az én lovacskám.

Köszönöm a sok segítséget és támogatást, Petra kedvességét, Árpád korrektségét, a sok információt és a tanítást, és a jó hangulatú tereplovaglásokat!

Üdvözlettel,  

Dóra
Írta:  Palótás Dóra, 2018.05.04-en

    
__________________________________________________________________________________

Szia, ne haragudj, hogy csak most írok, de nálunk már kitavaszodott a lovasokat illetően, és szerencsére nem unatkozom :D
Az első pár napban egyedül volt Easter, mert megkapta a féreghajtót, meg le lett mosva Neostomosannal. A féreghajtó megtette hatását rengeteg bagócslégylárva ürült belőle. Ezután beraktam hozzá Pihét, a szürke appaloosa heréltet, akivel egyből szerelem lett, besárlott neki. Ma meg kapott még egy lakótársat Thara személyében, ő a 20 éves sárga kanca, akivel mivel ma együtt voltak terepen már egy összezördülés sem volt. A pej kanca most egyedül maradt, mert kell neki egy kis gondolkodás, mert néha sajnos ez rátör, hogy ő a domináns és mivel egyáltalán nem foglalkoznak vele, ő annál inkább a többiek harapdálásával. Meg ugye a szürke kancám a csikóval, úgy tervezem, hogy kb két hét múlva már mindenki együtt lesz.
Az első lovaglás bent körkarámban volt, csak az első vágtánál bakolt, egyébként szépen dolgozott. Második alkalommal már bosallal lovagoltam(az elsőnél kötőfékkel). Szépen enged rá, amikor figyel és nyugodt. A munka elején mindig kicsit izgága, de kezelhető és gyorsan tanulja, hogy ezzel semmit nem ér el, ha türelmetlen. Tehát a 3. alkalommal a bosallal a fenti kispályán lovagoltam csak ügetésig, mert az a pálya lejtős és épp elég feladat volt neki megtartania magát. Meg ránk is sötétedett, de a pályavilágításnál is ugyanolyan jól dolgozott tovább. Negyedik alkalommal kivittem Pihe kiséretében terepre, nagyon ügyes volt, végigment a vágtaszakaszokon, csak egyszer esett vissza az elején. Bivalyokkal is találkoztunk, ott mondjuk éreztem ahogy dobog a szive, de végül nem ettek meg minket. Ma is voltunk terepen, ma vasúti alagút, főút, idegen kutyák volt a menü. És hosszú vágták. Holnap is megyünk :) azt érzem rajta, hogy szivesen megy, tetszik neki a terep :)
Köszönöm szépen mégegyszer Őt, nagyon szuper lovacska, és a munkádat amit beletettél!
Küldök egy pár képet, remélem átmegy, de ha nézitek az oldalamat ott minden dokumentálva van képileg ;)
Szép estét!
                                                                                                                       

Írta: Lugosi Noémi, 2018.03.29-én

__________________________________________________________________________________

Lovat keresünk!
Hirdetés alapján - családi kirándulással egybekötve-jutottunk el Zirc mellé Borzavárra. A telefonos időpont egyeztetés ment mint a karikacsapás. A megbeszélt időpontban sikeresen megérkeztünk a megadott címre. Házigazdánk úgy fogadott bennünket, mint régi ismerősöket.
A pacikat egy hangulatos völgyben fekvő, több részre osztott legelőn találtuk. A lovak „félrideg tartásban” élnek. A futóistállóban jó szalmaalom és az etetőben szép széna várakozott.
Az első legelőn egy „mini” póni és egy sárga csikó múlatta az idejét. Mindketten barátságosan elénk jöttek, amikor nyilvánvalóvá vált számukra, hogy hozzájuk igyekszünk.
A sárga csikó nagyon finom csontozatú, finom fejű, rendkívül barátságos jószág. Árpád, a tulajdonos elmondta – mint ahogyan a hirdetésben is -, hogy a képzés az elején tart. Folyamatosan beszélgettünk, úgy általában a lótartásról, a képzésről, a ”lovacskázásról”. Nagyon szimpatikus, korrekt kép alakult ki bennünk. A mienkhez közel álló elvek megvalósításával találkoztunk Borzaváron, a mienknél sokkal nagyobb tapasztalattal párosulva. Kis mozgatás futószáron, majd nyereg került a csikóra is. A terepen EASTER ment elöl, nagyon szépen, nyugodtan, lovasával teljes összhangban. Úgy tapasztaltuk, hogy a helyszínen látottak és a hirdetésben foglaltak teljes mértékben fedik egymást, a „mindenképpenelakaromnekedadni” túlzásoktól kizárásával. Öröm volt látni egy ilyen szépen tartott és elindított csikót.
Melind
a
Írta: Almási Melinda, 2018. március 17-én
__________________________________________________________________________________


Kedves leendő vendégek!
Azért nem Petrát és Árpádot neveztem meg a megszólításban, mert Ők pontosan tudják, hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal érkeztünk és távoztunk.
Lovat szerettünk volna vásárolni, ami sajnos nem jött össze, de nem az Ő, vagy a ló hibájából, hanem én nem voltam megfelelő lovas Pogi számára.
Árpád olyan magasra tette fel a lécet szakértelmével, nyugodtságával, tanításával, korrektségével, hogy ezek után nagyon nehéz máshol lovat keresni.
Fantasztikus terepekre mentünk, ahol a lovagláson kívül, annyi pozitív impulzust kaptam tőle, hogy egy darabig lesz miből táplálkoznom.
Köszönöm ezt a három napot és remélem még találkozunk és lovagolunk együtt!
Tímea
Írta: Molnár Tímea, 2017. május 30-én

__________________________________________________________________________________


Polányi Máté 2017. április 1. 7:13
Szia Árpád! Kiprobáltam a lasszot a mérete szerint itthon gyakorlásra és körkarámos munkára teljesen megfelelö, Nem kell meg ijedni hogy kemény hisz ez is használat alatt "be fog törni" smile hangulatjel nálam egy honap alatt mivel napi több orátis használom . Ezután elveszti kicsit a gyantásságát nem lesz olyan ragados és könnyebben lehet vele dolgozni dobni és össszeszedni ! Volt egy hasonlo lasszom majd 10 évig használtam utánna el ajándékoztam és a mai napig használják! viszont minden lasszonál igy ennél is különösen kell figyelni hogy mindig jol legyen összeszedve ne meg csavarodva ,nem szabad csomot rákötni autot huzni és betonon használni smile hangulatjel !!! ha megfelelö modon van használva akkor szinte elhasználhatatlan ,annyi hogy az évek alatt csak puhább és egyre könnyebb lesz, meg majd a bört kell cserélgetni rajta ,persze azt is több évenként smile hangulatjel !

__________________________________________________________________________________

Kedves Árpád!

Hálásan köszönjük a nyerget, ma egy rövidke terepet is beiktattunk végre, úgyhogy sikerült mindhárom jármódban alaposan kipróbálni. Továbbra is nagyon kényelmes nekem, a lovam pedig nem produkált hasonló "tüneteket" azóta sem, mint a nyeregpróba alkalmával, szép egyenletesen izzad alatta és (önmagához képest) szívesen dolgozik benne. Azt hiszem, tényleg az időjárással lehetett akkor gondja, ilyen cudar időben nem szoktam lovagolni. Elővettem ismét a zablát, továbbra sem kedveli, produkálja magát, de magabiztos előre lovaglással befejezi a fejrázást és nem próbálkozik tovább. Ígértem fotót, de még nem volt fotósom, úgyhogy egy ilyen terepes szelfivel tudok egyelőre szolgálni, de amint készülnek rendes képek, újra jelentkezem. Még egyszer nagyon köszönjük, mind a nyerget, mind a segítséget!

Üdv:
Amina
Írta: Járosi Amina, 2017. március 26-án__________________________________________________________________________________     

Üdv Árpád és Petra!
Már jó hosszú ideje nem jelentkeztem és kicsit megcsúszva, de szeretnék sikeres és boldog új évet kívánni!
Idén lesz 5 éve, hogy rátaláltam Szikrára és azóta is nagyon hálás vagyok, hogy az enyém lehet. Nagyon sokat tanultam Tőle, megtanultam feltétel nélkül szeretni és felelősségteljesen gondoskodni egy állatról.
Nagyon sok szeretetet kaptam és kapok Tőle nap mint nap. Csak azt szerettem volna mondani, hogy boldog vagyok vele és nagyon jól vagyunk mindketten!
🙂   
Irta: Egresits Betti, 2017. január 8-án   

__________________________________________________________________________________          

Zafír (I) & csikója, Zápor 

Küldte: Bokor Barna, 2016. Dezember

   

Küldte: Bokor Barna, 2015. November

__________________________________________________________________________________     

ZARA, Zafír (II) csikója
Küldök néhány új képet......
P.Gábor
Irta: Preisinger Gábor, 2016. szeptember 12-én
 
 
   Sziasztok!
Hétfőn este 19.00-kor született. Állitólag gyorsan történt max 30 perc alatt. Mire kiértem a tanyára már állt és evett. A képeken kb 2 órás volt. Én még nem néztem,de Józsi szerint kanca. Mindketten jól vannak,Zafir gondos,féltő anyuka. A szin és a fejforma jó,de mind tudjuk ez még lehet szürke is.
Nagy az öröm,üdvözlök mindenkit!
Gábor
Irta: Preisinger Gábor, 2016. március 30-án  

Ui: Egyenlőre a ZARA a nyerő a családi körben.....

 

 
Eldölt a név: Zara  
Küldte: Preisinger Gábor, 2016. áprils 7-én  

   
__________________________________________________________________________________
Sziasztok!

Karátot fényképről láttuk először, és rögtön szembe tűnő volt eleganciája és kiváló származása. Bár eredetileg nem is gondoltam magunknak megvenni. Egy kedves ismerős család keresett versenyzéshez lovat, nekik ajánlottam többször is. Szerencsére nem mentek el megnézni. Árpáddal többször beszéltünk telefonon, hogy még több információval tudjak szolgálni az esetleges új gazdájának. Ám nem sikerült felkeltenem eléggé az érdeklődésüket. :)
Mi régóta lovazunk, Árpádot és családját több éve ismerjük, és jó a viszonyunk.Már van két lovunk, amit a két lányom lovagol nagy örömmel.
Amikor személyesen találkoztunk Karáttal, éppen a műtét utáni lábadozás tartott. Így fel sem tudtunk ülni, de mindenképpen látni akartuk a saját szemünkkel.
Számomra az első találkozás "lesújtó" volt, mert Karát bár rendkívül figyelmes volt velünk, mert vágtázgatott a karámjában a másik két lótól távol, de egyszer sem akart rajtunk átgázolni, elsodorni, inkább kitért vagy visszafordult, de ugyanakkor bizalmatlan volt felém, nem engedte magát megsimogatni.
Ellenben Ágnesom szinte azonnal megtalálta vele a közös "hangot". Odament hozzá, óvatosan megszagolta, majd engedte, hogy párszor megsimogassa.
Ez után még beszélgettünk Árpáddal Karátról, miközben Ő vezetgette, legeltette. Végül úgy váltunk el, hogy Ágnesom elköszönt tőle, egy simogatással, nekem továbbra sem engedte. Úgy mentünk haza, hogy ez nem az én lovam lesz.
Azután még beszélgettünk Ágnesommal Karátról, és jó reménységgel töltötte el, hogy hamar sikerült a bizalmába férkőznie. Biztattam, hogy másnap tegyen még egy próbát Karáttal. Ha valóban úgy van, ahogy először gondoltuk, akkor nekik lehet közös jövőjük. És úgy tűnt, hogy a bizalom megmaradt, bár Karát az a fajta ló, aki elvárja a lovasától, hogy pontosan tudja mit csinál. A második találkozásuk is biztató volt. Most már csak egy apró bökkenő volt: Ágnesom nem tudott lovagolni, és Karát nem az a kaliberű ló, akin Ő majd megtanulhat. De hosszú távon gondolkozva vállaltuk ezt a kihívást. Találtunk megfelelő helyet a lónak és egy remek oktatót Ágnesomnak.
Majd eljött a várt nap, amikor elhozzuk Karátot az új otthonába. Aznap már volt lehetőségem felülni, és valóban egy rendkívüli érzékenységű ló, és igen jól képzett. Finom mozdulatokat igényel lovasától, és átadja az irányítást, noha szeretné ha az ő elképzelései szerint mennének a dolgok. De nem volt nehéz dolgom már az elejétől fogva. Türelemmel, finoman, higgadtan közelítettem, tisztítottam. És a lovaglása is nagyon kellemes volt, könnyedén vette a jelzéseimet, reagált a finom segítségekre. Persze ezt csak több éves lovaglással a hátam mögött tudom már értékelni. Kezdő lovasként ez nagyon zavaró lett volna.
Egy biztató, hosszú távú kapcsolatnak nézünk elébe. Örülünk, hogy a sors így hozta, hogy Karát is a családunk tagja lehet.
Az új helyen is könnyen feltalálta magát. Persze Ágnesom a középpont, még a szénából is "megkínálta", hiszen ebédidő környékén járt az idő. :)
Gábor.......Irta: Oszvaldik Gábor, 2015. november 26-án

__________________________________________________________________________________


Sziasztok!

Még mindig a Nálatok tett látogatás hatása alatt vagyok,ezért vártam eddig,hogy tiszta fejjel kijózanodva tudjak néhány sort írni.
Mégegyszer nagyon köszönünk mindent. Csak szuper latinuszok jutnak eszembe Borzavárral kapcsolatban.
Szállás: kiváló.
Emberek: nagyszerűek.
Látvány: csodálatos.
Terep viszonyok: isteni és festői (nekem szokatlan volt a sok lejtő ill. emelkedő de hamar meg tudnám szokni). Az erdei séta is felejthetetlen.

Árpi: végtelenül rendes, türelmes, egy igazi szakembert ismertem meg benne. Kár, hogy a távolság miatt nem megoldható, hogy gyakrabban lovagolhassunk együtt. Nagy alázattal hallgattam tanácsait és szivesen      sajátítanám el tőle a lovaglás csínyját-bínyját.
Zafír: nem mondhatom,hogy szerelem az első látásra,de nap nem telik el,hogy ne agyaljak rajta. Vele fekszem és kelek. Igazán szeretni való, hűséges társam lenne.  Kifogástalan, stabil járású kényelmes paripa. Nem egy hízelgős, bújós fajta de a munkát hibátlanul végzi. Még terepen kissé ijedős, de villám gyorsan egymásra tudtunk hangolódni. Felejthetetlen élmény volt. (Sajnos egyenlőre a lehetőségeim korlátozottak ezért első körben nemet kellett mondanom. Ez így fer mindenkivel szemben).
Aki még nem volt Árpiéknál, de gondolkodik rajta szívből ajánlom mindenkinek. Nem fog csalódni azt garantálom.
Petra is nagyon aranyos, kedves. A két kislányuk pedig sokat játszott Vanda lányommal és együtt nyúzták Pöttyit a pónit. Szoval minden szuper volt és gondolom ez a rövid látogatás valaminek a kezdete. Bízom benne, hogy lesz folytatása és rendszeres "törzs"látogatók lehetünk Borzaváron.
Tehát a név találó, valóban álom volt az a három nap.
Ezúton kívánok jó egészséget mindenkinek ja meg kéz és láb törést.....

Üdvözlettel: P.Gábor
Irta: Preisinger Gábor, 2015. augustus 12-én

(Gábor két héttel később Zafír mellett döntött, aki  Gáborban egy gondoskodó, felelősségteljes  gazdát talált.
A Zafírral kapcsolatos visszajelzések az edzésnaplóban találhatóak.)

____________________________________________________________________________________


Kedves Petra és Árpád! elkészültem végre a leírással.
Küldöm további felhasználásra. 

Rendkívül részletes és igényes hirdetés keltette fel az érdeklődésemet Rebeka iránt. A leírás azt sugallta, hogy a lóbarát képzésének köszönhetően Rebeka még nem szerzett rossz tapasztalatokat, türelmes és készséges képzése során. Fiatal kora ellenére bátran és szívesen megy terepre is. Mivel a leírás teljesen egybevágott a jövendő lovamról alkotott elképzelésimmel, felkerestem a hirdetőt. Az egyeztetések során kiderült, hogy az igényes hirdetés mögött igényes hirdető rejlik. Árpád nem csak eladni szerette volna lovát, hanem megfelelő gazdát találni, hogy ló és lovasa sok örömöt szerezzen egymásnak közös életük során.

Mikor elmentem megnézni Rebekát, kedves emberek és szép környezet fogadott. Miután lecsutakoltuk a lovat, Árpád megmutatta, hogyan képzi Rebekát földről is és nyeregből is. Majd felültem rá, lovagoltunk körkarámban és pályán is. Árpád felajánlotta a tereplovaglás lehetőségét is, de sajnos idő szűkében voltunk. Rebeka tényleg olyan volt, mit ahogy a hirdetés jellemezte, így nem volt kérdéses, hogy szeretném megvásárolni és Árpád is úgy látta, hogy jó párost fogunk alkotni.

Mivel Rebeka belovaglását Árpád kezdte el és nagyon szépen haladtak, úgy döntöttünk, hogy még egy hónapra marad Rebeka további képzésre. Kezdő lótulajdonos és lótartóként nekem is szükségem volt erre. Ez idő alatt rendszeresen mentem Rebekát lovagolni. A közös edzések során Árpád hamar meglátta, mely területek fejlesztésére van leginkább szükség és ennek megfelelően testreszabott edzéseket kaptunk tőle.

Kiderült, hogy Árpádnak nem csak a lovak képzéséhez van jó érzéke és alapos szaktudása, hanem a lovasok képzéséhez is. Az együtt töltött egy hónap alatt rengeteget tanultam, és nagyon sok hasznos tanácsot kaptam.
Álomvölgyet és Deézsi Árpádot mind ló kiképzés, mind ló vásárlás céljából csak ajánlani tudom.

Irta: Sütöri Emília, 2015. augusztus 13-án 

____________________________________________________________________________________

SUNNY CSIKÓJA

Megérkezett Honeybee! 


 
 
Küldték: Balsai Andrea, Lili és Anna, 2015. június 4-én  

___________________________________________________________________________________

GLORIA CSIKÓJA

Herzliche Grüße aus Thüringen!

Glorias Fohlen:Heike und Steffen, 20. April 2015

Hallo Ihr Beiden,

ich will mich mal wieder melden ;-) und Euch 2 Bilder vom neuen Paar senden.

Gestern haben wir Gloria zu Ihrem Verehrer gebracht in der Hoffnung, dass sie uns ein tolles Ostergeschenk für 2015 macht :-))

Der künftige Papa ist sehr vielversprechend aber seht selbst ....

Liebe Grüße aus Thüringen

        Von: Heike und Steffen, 13. April 2014


 
___________________________________________________________________________________

ZAFÍR CSIKÓJA

Szervusztok!

Küldök néhány képet! A csikó itt négy hetes!

Üdvözlettel,
Bokor Barna
Küldte: Bokor Barna, 2015. április 21.

________________________________________________

Ezek a tegnap delutan keszültek, itt mar 16 oras volt a csiko Irta: Bokor Barna, 2015. március 23-án  

__________________________________________________

2013-2014-es képek
Küldte: Bokor Barna 2015. január 8-án  
___________________________________________________________________________________

HAJNI CSIKÓJA

Szia Árpi,
Hajni ma hajnalban gyönyörű kiscsikót hozott a világra. Nagyon jó anyuka. tic

Küldök nektek néhány képet róluk.Küldte: Tóth Milán, 2015. január 4-én   


Kedves Árpád!
Még ősszel vettem egy Kieffer nyerget Öntől. Csak most tudtam írni. Szeretném megköszönni, nagyon szeretem a nyerget, jól illeszkedik a lovamra. Végre van egy nyereg, ami jó rá, és nem kellett külön csináltatni. Nagyon kényelmes idomításhoz és terepre is.

Irta: Németh Laura, 2014 április 15-én
Kedves Árpád és Petra!

Ezúton is szeretnénk megköszönni Nektek azt a fantasztikus néhány napot, amit Nálatok tölthettünk! Köszönjük, hogy semmi, se szél, se eső nem állhatott Árpi az utadba abban, hogy meglovagoltass Minket! Köszönjük a végtelen türelmedet és kedvességedet, még akkor is mikor mi (akarom mondani én) nem voltam a helyzet magaslatán :-). A szállás nagyon kellemes volt, a ház udvarából a kilátás, és az egész környék gyönyörű. Kezdettől fogva úgy fogadtatok Minket mintha régi ismerősök lettünk volna, nagyon közvetlenek, és kedvesek voltatok, köszönjük!

Mind a 2 célunk amellyel Hozzátok mentünk maradéktalanul teljesült, hatalmas élményt nyújtó tereplovaglásokon vehettünk részt, amit nagyon élveztünk. ÉS AMIKET EZÚTON IS SZERETNÉK AJÁNLANI MINDENKINEK, AKI EZT A VENDÉGKÖNYVET ÚGY OLVASSA, HOGY MÉG NEM VOLT AZ ÁRPIÉKNÁL! Illetve a másik célunk, hogy Bandit megismerjük, szintén teljesült, úgy hiszem, nem sok lóvétel alkalmával teheti meg azt az ember, hogy napokon keresztül különböző körülmények között, legelőn, lovas pályán, terepen ismerkedhessen a kiszemelt pacival, és ilyen alaposan meggyőződhessen arról, hogy valóban megtalálta azt a lovat, akit addig keresett!!! Köszönjük Nektek a lehetőséget!

 

Illetve a ráadás, hogy ez alatt a néhány nap alatt több nyerget is kipróbálhattunk, annak érdekében, hogy el tudjuk dönteni, hogy melyik a legmegfelelőbb Bandinak és Nekünk is. Szintén nem igen találkozhat az ember máshol ilyen lehetőséggel, hogy egy helyen nem csak, hogy lovat vehet magának, de tökéletesen Hozzá illő komplett felszerelést is választhat, és megnézheti, hogy miként áll a leendő lován a leendő felszerelése!!! Arról nem beszélve, hogy elérhető, korrekt árakon tudtunk nagyon szép állapotban lévő új korában milliós árú kiemelkedő minőségű felszereléshez jutni!!! AJÁNLJUK MINDENKINEK, AKI MÉG NEM VÁSÁROLT AZ ÁRPINÁL, HOGY BÁTRAN TEGYE MEG, MERT ITT CSAK JÓL JÁRHAT, A LEGKORREKTEBB KERESKEDŐVEL FOG TALÁLKOZNI, AKIVEL VALAHA ÜZLETET KÖTÖTT, LEGYEN SZÓ AKÁR LÓRÓL, AKÁR FELSZERELÉSRŐL!!!

Köszönjük Nektek, hogy megismerhettük a Bandit, aki egy nagyon jó természetű, nyugodt, kedves, hálás és barátságos paci mind emberekkel, mind pedig lovakkal, és más állatokkal. AKI ÁRPIÉKTÓL VÁSÁROL LOVAT, ANNAK MINDEN KÉTSÉGET KIZÁRÓAN A LEGKORREKTEBB MÓDON LESZ BEMUTATVA A KISZEMELT PACI, ÉS A LEGŐSZINTÉBB TANÁCSOKRA ÉS SEGÍTSÉGEKRE SZÁMÍTHAT, ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MIND A LÓNAK, ÉS MIND A LOVASNAK BOLDOG EGYMÁSRATALÁLÁSBAN LEHESSEN RÉSZE!!! ÉS SZERINTEM EZ A LEGFONTOSABB!!!

 Mindent köszönünk: Babett és Dávid


Írta: Erdei-Szigeti Babett és Dávid, 2013. november 13-án

              

Szervusz Árpád!

Az utóbbi időben kicsit eltűntem,ezért írok pár sort Szikráról. Újabban rájöttem, hogy nagyon szeret ugrani. Ahhoz képest, hogy nem egy ugróló egész jól megy neki, nagyon ügyes és könnyedén ugrik. Terepen is teljesen jól viselkedik, egyedül is kijárok vele és más lovak társaságában is. Már nagyobb lovastúrán is részt vettem vele, aminek a végére kiérdemelt egy jó nagy répaadagot!  

Mivel már több mint 1 éve az enyém,nagyon jól megismertük egymást,kiismertem minden rezdülését, és nagyon örülök, hogy mellette döntöttem, nagyon bújós, mindig jön utánam, és ha meglát már messziről üdvözöl! Nagyon örülök, hogy ennyire jól viselkedik és nyugodt kis paci! Remélem még sok ilyen évben lesz részem vele!

Írta: Egresits Betti, 2013.06.29-én

                  

                      

Sziasztok!
A vendégkönyvbe szeretnék bejegyzést tenni:

Már két nyerget vettünk tőletek, mindkettő Lemetex márkájú. Mindkettő univerzális nyerek. A második kicsit ugróba hajló szerintem. Ám ez utóbbi annyira jó ülést ad, és annyira könnyű vele a segítségeket adni, amire eddig nem is gondoltam.

Mindenképpen megérte az árát. A Husar (Lemetex) nyergünk pedig jól párnázott, kezdő lovasként nagyon kényelmes benne a lovaglás pályán, és terepen egyaránt.

Még egyszer köszönjük.

Ozvaldik Gábor, és családja                                                                                                                                                                                                                                                                                    2013. május 8.
 

(Gábor januári üzenete:)
Sikerült kipróbálni a nyerget, nagyon szuper. Kényelmes, és kiváló ülést biztosít, nagyon jól tudom a segítségeket adni Mirzának. Nem is gondoltam eddig, hogy egy jó nyereg ennyit segíthet. Még egyszer nagyon köszönöm. Sajnos a heveder rövid Mirzához, nem éri át, de ettől a nyereg jó.

2013. január 2.


Amikor elhatároztam, hogy vásárolok egy western nyerget, sokat vívódtam, hogy kitől és milyet vegyek. A választásom Deézsi Árpád nyergére esett, amit azóta sem bántam meg, hiszen a nyereg nagyon jó minőségű, szép és kényelmes, ezen kívül kategóriájában kedvező ára is volt.

Árpád rendkívül korrekt üzleti partnernek bizonyult, jó tanácsokkal is ellátott a nyereg használatát illetően, amit köszönök:
Medgyesi Ildikó
 2013.04.28


Szia Árpi !
Nagyon megvagyok elégedve a tőled vásárolt nyereggel én is meg a lovam is. Mert nem csak rendkivül kényelmes, hanem egy kézzel készitett egyedi darab.

Most már tudom hogy mi a különbség van egy itthoni és egy eredeti amerikai
nyereg között!!!

Bár mi személyesen nem találkoztunk (de ha arra járok benézek),
mert a nyereg vásárlást postai uton oldottuk meg, MINDENKINEK BÁTRAN TUDOM AJÁNLANI, HOGY NÁLAD VÁSÁROLJON MERT SZEMÉLYEDBEN EGY KORREKT EMBERT ISMERTEM MEG !!!


ÜDV: Tamás !
Írta: Csabi Tamás, 2013. április 19-énSziasztok!
Egy kis visszajelzés . Mangon szuperül mutat az új felszerelés, és a mozgásában sem vettem észre semmilyen változást, ugyan olyan szabadon mozog a western nyereg alatt, mint eddig . Az izzadást is megfigyeltük, és rendesen megizzadt alatta mindenhol. Már most imádom az új nyerget, sokkal jobb benne terepen lovagolni, mint angol nyeregben. Sőt, a lovam még jobban is viselkedik, mióta ezt a felszerelést használom, sokkal jobban veszi a segítségeket és még elrohanni sem akar. Nem is gondoltam volna . Már kantárt és szügyelőt is kaptam használtan, úgyhogy teljes a szett . Mégegyszer nagyon köszönöm ezt a szuper nyerget, és ha esetleg lesz még hasonló árkategóriában nyereg nálatok, légyszi írjatok nekem! További jó lovazást!
Üdv: Bianka
Balogh Bianka, 2013. március 17-én

Kedves Árpi!
 

Már lassan 2 és fél éve annak, hogy Hajni hozzánk került. Végre tudtam egy kis időt szakítani, hogy írjak neked. Ezúton szeretném megköszönni nektek a sok segítséget. Életem egyik legszebb vagy talán a legszebb napja volt Hajni érkezése, még szerencse, hogy Borzavárra vitt minket a sors.

Hajni tökéletes tagja lett a mi kis "ménesünknek". A Nótával is nagyon jól kijönnek. Az egész család imádja. Csodálatos terepeket megyünk együtt és a karámban is nagyon jó vele dolgozni. Már a balkezes vágta is megy. Nyáron megismerkedtünk Tászler Melindával a némedi lovasnapokon, aki tíz percben megmutatta milyen csodálatos kapcsolatot lehet kialakítani a lóval, persze idővel és türelemmel. Azóta jár hozzánk és szabadidomítást tanít. Nagyon élvezzük mindannyian. Jó étvágyát is megtartotta, nagyon beles a kisasszony. Sikerült nekik nagyobb legelőt is kialakítanunk, így amikor van fű élvezhetik a szabadságot és persze a természetet. 

 A nyergek is is nagyon beváltak. Kényelmesek és a lovakra is jól passzolnak.

Remélem ti is jól vagytok. Ha felénk jártok nyugodtan nézzetek be.
Sikerekben gazdag boldog újévet kívánunk nektek!

Minden jót kíván: Milán és családja.

Írta: Tóth Milán, 2013. január 4-én

   

            

   


Szia Árpi és az egész Család!
Sajnálom, hogy csak most jutottam el oda, hogy végre egy kis időt szánjak a köszönetnyilvánításra.
Ezúton tudom talán legjobban kifejezni, hogy mennyire hálás vagyok mindennemű segítségedért.
Már majdnem másfél éve van egy 800 kg-os "családtagunk". Szinte az elejétől velünk vagy, mint "háttérsegítő".
A nyereg tökéletes Neki is Nekem is! A telefonos, a személyes tanácsaid pedig felbecsülhetetlenek! Köszönöm!
Reni
Írta: Ábrahám Renáta, 2012. november  29-én

Gondoltam küldök pár képet Szikráról.
Nyáron jött hozzánk a lovardába két lány akik szabadidomítást, természetes lókiképzést tanítottak nekünk pár napig. Szikra nagyon jól viselkedett, nagyon élvezte a természetes kiképzést, továbbra is folytatom vele a tanultakat, és később majd tovább fejlesztjük magunkat. Azt hiszem megtaláltam azt, amit szeretnék Szikrával csinálni, ugyanis a természetes lókiképzésben mind a ketten örömünket leljük, és élvezzük. A képzéseken Parelli-s játékokat és csatlakozást is tanultunk, amiket mind-mind nagyon élveztünk.

Írta: Egresits Betti, 2012.november 13-án


 a mező ahol élnek körülbelül 3-4 hektárositt egy két pacival van.:) de körülbelül 15 lóval él együtt :)Szikra and me

      Kedves Árpád!


Megígértük, hogy visszajelzünk a nyereggel kapcsolatban, elnézést, hogy csak most kerítek rá sort, de közbejött egy házfelújítással egybekötött költözködés, még lovagolni is alig tudtunk néha kimenni, de lassan helyreáll az életünk, és az új ház a lovardához is közelebb van.
A nyereg így lassabban lett bejáratva mint szerettük volna, de mostanára megszoktam én is és a lovak is, és nagyon jó szolgálatot tesz, másfél hónapja óta most vasárnap voltunk először terepen, 14-en voltunk kint, ha nincs saját nyergünk, nem is jutott volna a lovardai készletből.

A nyergemet többen megcsodálták már, és én is nagyon szeretem, főleg mióta sikerült  egy kis információt szereznünk a készítőjéről, és azóta sokkal személyesebbenk kötődünk a nyergemhez, ami vélhetőleg 1993-ban készült.

Paul Withe sajnos 2008-ban meghalt, Salem, Oregon-ban volt egy nyeregjavító műhelye, a Lila Póni,  fiatal korában rodeóval is foglalkozott, és ismerősei körében nagy megbecsülésnek örvendett, üzlettársa szerint, aki szintén nyeregkészítő, és akitől az infókat kaptuk, "igazi csökönyös cowboy" volt.

A barátja rendelkezésünkre bocsájtotta a gyászbeszédre írt levelének másolatát, amiben megemlékezik róla, nagyon meghatódtunk rajta.

Szóval, még egyszer köszönjük Önnek a vendéglátást, a nagyszerű lovas élményt és túrát a gyönyörű vidéken. Reméljük, jövőre lesz még alkalmunk a Bakonyban lovagolni.
 
Üdvözlettel:  Kisuczki-Tóth Márta és Tamás
2012. október 23-án
Sziasztok!:)

Hát nagyon jól éreztem magam a hatodik évben is:) Jó érzés volt hozzátok menni nyaralni:) Egyet kijelenthetek,ha bármely évbe ugy döntök, hogy lovastábor, akkor nekem Borzavár fog eszembe jutni mindenek előtt:)
Álomvölgy - sokszor nem kell a szavakat szószerint érteni, de a Bakony szívében fekvő falucskát méltán nevezhetjük az álmok völgyének, a csendes környék, az otthonos kis szállás ahol lakhatunk, a környezetünkben levő emberek mind-mind segítenek, hogy kipihenjük az egész éves stresszt, munkát és idegeskedést.
Mikor előszőr jártam itt már tudtam, hogy ez lesz az a hely ahova vissza fogok járni, amiért érdemes jól tanulni, hogy jutalomként elmehessek ide. Hatodik évem után büszkén kijelenthetem, hogy megtaláltam a helyet, ahova a későbbiekben akár egyedül /párommal/ (későbbiekben) gyermekeimmel is szívesen visszatérek, ha nem is tábor, de kirándulás jelleggel, és tudom, hogy ugyanezek a kedves, megértő emberek fognak körbe venni:) A reggeli kakaózások, a délutáni lovas programok biztos elkísérnek egész évbe.
Ezuton szeretném megköszönni Márti néni hatévnyi türelmét, és a nagyon finom ebédeket, kiemelve a palacsintát:), illetve az édességek elkészítését, Árpinak a hatévnyi lovasoktatásomat, mert ő is nagy szerepet játszik/játszott benne, hogy ha évről évre tul sokat nem is fejlődtem, viszont felejteni sem felejtettem, hisz mit ér egy okos tanuló, egy tapasztalt, jó tanár nélkül:) és persze Petra kedvessége, a beszélgetések és a két kicsi lány is nagy szerepet játszik a vasárnaptól-szombatig tartó kikapcsolodásban:) és sok sok köszönet a türelmes paciknak akik hibáim ellenére is bizalmat sugároztak felém. Remélem találkozunk a következő években is:)"

Sok puszit nektek
!

Írta: Lakk Szabina, 2012. augusztus 11-én


Kedves Árpád és Petra!

Először is szeretném megköszönni, hogy elindítottatok ezen a hosszú úton ami a lovakról szól. Lassan 10 éve, hogy ismerjük egymást, és ez időben rengeteg mindent tanultam Tőletek elsősorban a  lovakról, de az életről is. Bátran ki merem jelenteni, hogy ha Álomvölgy nincs, ma nem tartanék ott ahol vagyok. 

Gyerekként régóta álmodoztam arról, hogy lovakkal fogok foglalkozni és a lovaglás is vonzott, de az anyagi hátterünk ezt nem tette lehetővé. Aztán megismertem Árpádot, aki időt és energiát nem sajnálva tanítani kezdett engem cserébe a lovak körüli segítségemért. Szép lassan megismerkedtem a lóval való bánásmóddal, a tereplovaglás, lovagoltatás, táboroztatás lókiképzés és a korrekt üzleti élet alapjaival. Úgy gondolom remekül tudtunk és tudunk együtt dolgozni, ezt bizonyítja az évek során érkező sok-sok pozitív visszajelzés. Rengeteg élménnyel gazdagodtam Nálatok. Többek között itt ismertem meg Mesét is, aki később a saját lovam  lett egy időre....

6 év tanulás után másfelé sodort az élet, ahol látva más példákat is, (jókat, és rosszakat egyaránt) tovább raktározom az információkat, igyekszem tanulságokat levonni azokból több kevesebb sikerrel. Tavaly Bábolnán a lovasiskolában kezdtem tanulni, itt főként a régi Örkénytábori módszereket sajátítom el. Sok mindent megízlelek itt, mint például az ugratás idomítólovaglás, és a  hagyományos lókiképzés alapjait. Utóbbiban hiányolom a Árpádnál jól működő, erőszakmentes lókiképzést, hiszen Bábolnán hagyományokhoz híven képzik a lovakat, szerintem hiányzik belőle a bensőséges lelki kapcsolat ló és lovas között, amit Árpádnál minden egyes csikó képzésénél megfigyeltem.
Tudom, hogy rengeteget kell még tanulnom,és tapasztalnom, de úgy gondolom remek, alapokat kaptam Árpádtól,amire tudok építeni.

Nem tudom, hová sodor még az élet, de ezekre az évekre amiket Álomvölgyben töltöttem, mindig meleg szívvel, és büszkeséggel fogok visszagondolni.

Szeretettel:
Tanítványod: Szandi
Írta: Tóth Alexandra, 2012.01.02-ánKedves Szandi! Nagyon köszönjük kedves szavaidat.

Emlékbe szeretnék még hozzáfűzni néhány régebbi és újabb képet :)
Petra  

Anna és Szandi annak idején....

...Anna..

...Szandival most

   na, meg a 2008-as lovastáboros "trio"      
(Zsofi, Szandi, Szabina)      


Kedves Árpi,

Köszönjük a vendéglátást, mindannyian jól éreztük magunkat és fejben már tervezzük a legközelebbi lehetőséget.

Szia

Zsolt
Írta: Darányi Zsolt, 2011.11.03-án  

Képek: Darányi Zsolt (FotoKlikk.hu)                          


-- Horváth Zita képeit a 2011-es lovas ügyességi versenyről
találjátok ezen az oldalon lentebb, a korábbi élménybeszámoloival együtt -- 2011.09.13


Küldöm a képeket :D remélem jókat válogattam ki :)

"rövid" leírás a táborról:

Nagyon jó volt, amikor megérkeztünk, már egyből felmérték a lovastudásunkat. Ott mindegyik ló jól képzett, kedvesek, okosak, és nagyon aranyosak :) 

Másnap kimentünk terepre. Nagyon izgalmas helyeken mentünk, nagyon jó érzés volt vágtázni a lovakon. 

Kedden újra bent volt edzés a karámban, elkezdtünk "versenyszerűen" ugratni, hajlítgatni a lovakat, lovardai alakzatokat lovagolni. Pl.: fél lovardás nagykör, kígyóvonal, szlalom, átlóváltás. Ugrattunk is, nagyon kellemes volt, a lovak nem tiltakoztak. 

A másnapi terep volt a legeslegjobb, nagyon sokat vágtáztunk, hihetetlenül jó érzés volt, visszafele árkokon ugrattunk át. Másnap bent a karámban még több játékot játszottunk. 

Péntek hajnalban (3-kor) éjszakai lovastúrára mentünk, felváltva lovagoltuk körül Borzavárat. Nagyon jó volt, és végül a pirkadó eget pillantottuk meg, amikor kivágtáztunk az erdőből. Gázlókon ugrattunk át. Végül fél hatra beestünk, szegény Márta nénit is felzavartuk :) Később, délelőtt hátul a legelőn 2 ló is (Mírza, Glory) is le voltak feküdve, és olyan aranyosak voltak, hogy odaengedtek minket magukhoz :D Este szalonna sütés volt. 

Másnap reggel elkészítettük a lovakat, és bemutattuk a szülőknek, hogy mit tudunk. Sajnos eljött a búcsú ideje, nem akartam haza menni, de muszáj volt, sajnos. A lovagláson kívül olaj festettünk, boltba jártunk, kirándultunk, elbicikliztünk a Szépalma hotelhoz, tehéncsordát néztünk, a kis pónival parelliztünk, fagyiztunk, 2 lovat is meglátogattunk a faluban. Mindent csináltunk :D Nagyon élvezetes volt ez a tábor!

Nagy-Gellai Kinga, az a lány, akinek soha nem volt jó semmi :) ;)

2011.06.25.

                                                      

Megvalósult álmok az Álomvölgyben

Gyerekkorom óta vonzódtam a lovakhoz. Időszakonként mindig megjelent az életembe, amikor 2011 tavaszán elhatároztam, immár negyvenesként, hogy lovaglás lesz a hobbim. Az érzést erősítette, hogy Pomázon nyugodt lovakkal tereplovaglásba kezdtem bele. Csodálatos táj, erősödő izmok, tartásjavítási órákkal kiegészítve. Mivel az elején ide csak hetente tudtam járni, ezért Isaszegre is elkezdtem járni. Mikor ide érkeztem azonnal láttam, hogy a lovak a pomázi lovakhoz képest érzékenyebbek. Itt egy kiváló oktatóhölgytől futószáras és karámban osztálylovaglást tanulok. Úgy gondoltam, hogy a pomázi nyugodt lóval való terepélmény és a lovaglás alapjainak elsajátítása két oldalról támogatva elegendő lesz számomra.

Első pomázi lovas képek:

Lovaglás a kisbéri félvér Szellőn, Isaszegen:

Az első sikerek után már lovashoz illő felszerelésbe is beruháztam persze kezdő lovasként mindig az újabb kihívások érdekelnek.

Elhatároztam, hogy keresek egy helyet, ahol az egész hétvége elsősorban a lovaglásról fog szólni. Hasonlóan az eddigi helyekhez, nem tipikus, tömegoktatást, felkapott helyet kerestem, hanem élményeket, használható tudás megszerzésére törekedtem és azt már tudtam, hogy a nevesített, felvállalt oktató az igazi siker kulcsa. Mivel hallottam már a western lovaglásról, ezért kíváncsi voltam erre is. Nagy szerencsémre rövid keresgélés után megtaláltam a helyet: Álomvölgy – Borzavár, Deézsi Árpád 20 éves tapasztalattal bíró állattenyésztő üzemmérnök, lovas oktató.

Maradtam az angol nyeregnél, de láthattam egy igazi amerikai paint horse western lovat, Glorit, ami rendkívül szép ló.

Első lovaglás kezdődött a szokásos nyergeléssel, összehangolódással, nyugodt felüléssel. A rövid, nyugodt egymás melletti séta nem sokáig tartott. Az ellustult lovakhoz szokott lábam és kezem, így hozzáérve Mirzához, a magyar csodás félvér lóhoz, azonnal vágtázni kezdett. Olyan érzés volt, mintha Porsche-ba ültem volna. Utána ezt a történetet még kétszer előadtam, a harmadiknál már hátulról tört ki a lovam, de Árpád sikeresen visszafogta. Ezt követően rettegtem, hogy nem én irányítom az eseményeket és újból akaratomon kívül belekezd a lovam a vágtába. Ekkor jöttek Árpád nyugodt szavai és amiket megtanultam benn a karámban, azokat mondta. Ekkor tudatosult, hogy nincs gond, a ló pont azt csinálta, amit kértem, csak nagyon érzékeny és finom jeleket elegendő adni számára.

A második nap néha szemerkélt az eső, de induláskor verőfényes napsütés volt, így észrevétlenül nem tudtam elkerülni a lovaglást. Ahogy meglátott Izabella fakó színű csodás felépítésű, iszonyú erős és gyors Mirza az istállóban, azonnal hátrálni kezdett, mintegy jelezve, hogy nem akar dolgozni (velem). Felszállás előtt elkezdett ágaskodni és a tegnapi indulási élmények után majdnem megfutamodtam.

Ekkor jött Árpád, aki megnyugtatott, hogy én vagyok a főnök és nem lesz semmi gond, a tegnap tanultakra figyeljek. Óvatos felszállás után a mai nap már hárman vágtunk neki a terepnek, Gergővel, Árpád segítőjével, mintegy közrefogva és védve engem. Az útvonal is azt szolgálta, hogy a kezdeti kisebb emelkedők kivegyék a lovakból a dinamitot. Hát mondhatom ez jó fogás, de el kell árulnom, hogy a 2 órás izzasztó közepes lovaglás meg sem kottyant a lovaknak, annyira jól vannak tartva.

Útközben őzeket, nyulakat, rókát láttunk, a Csuha patak mellett haladtunk el. Bakony gyönyörű dombos vidék, ideális a lovaglásra, a lelket megnyugtatja.

Az izgalmak azért ezen a napon sem maradtak el. Át kellett kelni összesen 7 gázlón, patakon. Örömmel töltött el, hogy ebből ötöt magam tudtam teljesíteni úgy, hogy Mirza és Glori átugrotta a 2 méteres akadályokat. Ezelőtt még csak egyszer ugrottam az egyik ló jóvoltából egy fedett vízelvezető ároknál. Árpád hátulról jövő dicsérete önbizalommal töltött el. Mirza ügetése rendkívül puha, nem terheli a lovast, vágtája olyan légies, mintha fellegekben úsznál. A második nap több közepes ügetési szakasz és néhány vágta egészítette ki az élményeket.

Nincs szebb, mint terepen lovagolni és igazán elmélyíteni a tudást egy igazi lovon lehet. Fontos, hogy tapasztalt emberre bízd magad, no és nem árt valóban karámban képzés, mert kinn a terepen abból élsz, amit benn elsajátítottál. Ezt az ügyes oktató, mint Árpád elő tudja hozni, a tudásod elmélyíti.

Borzavár, 2011.05.20-22.

Tuscher Béla PéterKedves Árpád!
Sok helyen nézelődtünk, amikor nyerget kerestünk az egyik lovunkra, de mielőtt veled találkoztunk, nem is gondoltunk arra, hogy egy western nyeregnél mennyi mindennek kell passzolnia úgy a lóhoz, mint a lovashoz. Szakértői segítségeddel rögtön két lóra is találtunk nyerget :-)

Először is azért szeretnénk köszönetet mondani, hogy miután többször is elhalasztottuk a hozzátok tervezett utunkat, voltál olyan kedves és segítőkész rögvest felajánlani, hogy az időnket és utunkat megspórolva te hozod el hozzánk, "házhoz" azokat a nyergeket, amelyek szóba jöhetnek az előzetes megbeszélésünk alapján! Nagyon kellemes élmény volt az egész nyeregpróbálgatás... a végén még a pacik is belejöttek :-) 

Férjem a nyeregvétel óta nagyon dícséri a nyereg kényelmességét. Én pedig, amióta az első gyönyörű, de mégsem az én kis méretemhez való nyereget kicseréltem általad egy másikra, le sem akarok szállni a lovamról. Minden tökéletes rajta, ami ahhoz a kényelemhez szükséges, hogy a lovas csakis a lovára tudjon figyelni! Férjemet idézve "szinte elfelejtem, hogy nyereg van alattam". A paciknak is tetszenek, mert nagyon vidáman és harmónikusan mozognak alattuk.

Mindemellett sokmindent megtudhattunk a western nyergekről. Azóta is mindenféle kérdéseket írok, amikre te készségesen válaszolsz, ezt is nagyon köszönöm!! Nem bánjuk, hogy az egyik nyerget a rossz méretválasztásom miatt ki kellett cserélni, mert így legalább ellátogathattunk hozzátok Álomvölgybe, ami valóban álomszép hely! Reméljük, hogy hamarosan elmegyünk hozzátok nemcsak nyergeket nézni, hanem a szép tájat is megcsodálni lóhátról! Köszönjük kedvességeteket! 
 
Csilla és Alaszka Simonpusztáról

2011.03.22.  
Vevőink visszajelzései:"Maximálisan elégedett vagyok a segítségeddel."

                Iza, 2011.03.16.


"Izgalmas, és kellemes élmény volt."

 Dávid, 2011.03.16.

"Nagyon köszönöm a nyerget, féléve használom, nagyon kényelmes
nekem is, és a lovamnak is."


 Rita, 2011.03.16.


Kedves Petra és Árpád!

Először 2008 nyarán töltöttünk nálatok egy hetet, és lenyűgözött a közvetlenség, a szeretet, amivel fogadtatok és mindvégig kezeltetek minket.

                  
           

Akkor még nagyon kezdő lovasokként, minimális tudással, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk neki szakszerű vezetéseddel rövidebb túráknak.

Közben sokat tanultunk, főleg a két lány Detti és Kriszti. Akkor szerettük meg a Bakonynak ezt a szinte érintetlen részét, és a lovaglást még jobban. Ezért 2009. telén is visszalátogattunk, és igazi telet találtunk, néhol térdig érő hóval.

Szimpatikus Árpád hozzáállása a lovakhoz, a lótartáshoz, a lovasokhoz.

Ezen élmények és benyomások hatására döntöttünk úgy, hogy 2010. októberében a két (és fél) lovunkat nálatok helyezzük el bértartásba, még akkor is, ha Budapest kicsit messze van. És örülünk, hogy nálatok jött a világra Pergő lovunk – és a család – kiscsikója, akit Tornádónak kereszteltünk. Az immáron 3 lóból álló „ménes” remekül érzi magát nálatok.


Tornádó első napja    Üdvözlettel:

Ozvaldik Gábor, Budapest

2010.11.01

Mivel annyíra szépek lettek, feltettem még Detti és Krisz első igazi olajfestményeit, amik 2008 ősszel a lovastáborban készültek. Petra

              
      


Sziasztok Petra és Árpi!

Ezt a pár sort a vendégkönyvetekbe szánom, amiben köszönetet szeretnék mondani Nektek az őszinte ,egyenes beszédért, és hogy "azt a lovat kaptam amit kínáltatok."
A ló-Apacs-tökéletes , és
úgy érzem a lehető legjobb választás volt. Szabadidőm  jelentős részét vele töltöm, és így minden nap tanulunk valamit egymástól. Apacs nagyon jófejű, higgadt ,és a korából adódóan kissé szertelen; mindenhez és mindenkihez jóindulatú, ebből is látszik,hogy nagyon jó helyen volt Nálatok.
Jó tudni azt, hogy van még ebben az országban egy-két olyan hely,
ahonnan érdemes lovat venni. Ezt nem közhelynek szántam, de tudom, hogy lovat venni nagyon nehéz és ha ennek a levélnek csak egyetlen olvasója
felkeres benneteket és ugyanolyan elégedett lesz mint én, akkor már megérte ezt a pár sort leírni.

Mellékletbe küldök egy-két kedvenc képet ,a többit CD-n. Légyszives csatolj a levélhez olyan képeket, amik  nektek is tetszenek.
                                                           Köszönettel: Koleszár Viktor
2010.10.04.

 

Levél zitától 2011 lovas ügyességi verseny

Írta: Horváth Zita, 2010.09.06-án


Lovas ügyességi verseny pillanatképek. Pussz Zita

Írta: Horváth Zita, 2010.09.02-án


Itt küldök néhány fotót hatalmas élményemről:

Beneveztem egy lovas ügyességi versenyre Lenke lovammal. Nagyon jól éreztem magam, sokadik lettem, de nem is győzni mentem. Egy hónapig tanítgattam Lenikét, szlalomozni, egy kézzel irányítani, vágtából hirtelen megállni, leugrani róla otthagyni, rövid távon full vágta, helyben megfordulni, és full vágta, és persze ugrani egészen 60cm-es méretig.

Pussz Zita


Írta: Horváth Zita, 2009.09.09-én 
Kedves Petra!

Örömmel olvastam leveled, boldog lennék ha mi is szerepelhetnénk a vendégkönyvetekben! Mellékeltem pár új képet, ha gondolod használhatod ezeket is. Olyan hihetetlen, de decemberben 3 éve lesz velünk :) Mindenki nagyon imádja. Azóta is boldog vagyok, hogy mellette döntöttem és, hogy megmentettétek az életét! Remélem még sokáig velünk lesz. :)
Sok puszi
Kitti
2010.10.11


2 évvel korábban megkaptuk ezt a megható e-mailt Kittitől:
Sziasztok!

Gondoltam szolgálok néhány jó hírrel! :) Mirza lassan 1 éve van nálunk ...

Tavaly ilyenkor nem is gondoltam, hogy karácsonykor már saját lovam lesz :) Nagyon aranyos. Jól megszokta a helyét. Tiszta gömbölyű. Szépen össze szedte magát. Egy szavam sem lehet rá. Illetve csak jó :)

Nyáron táboroztattunk gyerekeket. Egész héten nyúzták, de nagyon aranyos volt. Egy kis tudatos munkával, elértem, hogy hangra lassít, gyorsít, elindul és megáll. Nagyon jó mozgása van. Nem rohanós, nyugodt. A 3 éves unokahúgommal lovagolok úgy, hogy az ölemben ül, és ügetünk is :). 3 hete 80 km-es 2 napos túrán voltam vele idegen lovakkal. Egy rossz mozdulata nem volt. Szépen ment végig. Idén elmaradt a nyaralás miatt, de jövőre szeretnék vele felkészülni egy házi western versenyre Pakson. A kapu nyitás már megvan. Oldalazás megy. Még a tolatás L alakban van vissza.

Nagyon jó barátok lettünk. :)
Megyek ki a karámba, ha nincs nagyon messze egyből jön oda hozzám. Most egy kisebb karámban vannak, mert esett az eső, és nem akartuk, hogy kijárják a legelőn a füvet, de valamelyik nap kivittük őket, hadd fussanak. Olyan aranyosan játszott. És nem a többiekkel, hanem velem :) A sunnyogása, és a fejrázása teljesen elmúlt. Rájöttem, hogy a fejrázás azért volt, mert kezdte úgy érezni, hogy nem ő a főnök :) Velem nem csinálja már régóta, csak most látom újra, ahogy páran kezdenek már egyedül dolgozni vele. :) Rengeteget fejlődtünk, és rengeteget tanultunk egymástól.

Örülök, hogy őt választottam akkor, pedig sokáig nem voltam benne biztos, hogy jó választás volt, de most már látom, hogy csak félt, és nem tudta, hogy megbízhat-e bennünk. De úgy látom a kétségei elmúltak :)

Küldök pár képet is, hogy lássátok milyen szép lett!

Üdv:

Bertók Kitti
2008.09.21._________________


(Mirza/Joy, 2007. október 2-án, amikor hozzánk, Borzavárra érkezett)

 
LOVASTÁBOR


Nekem az tetszett legjobban a táborban, hogy mi rakhattuk rendbe az istállót lovaglás előtt. Még elnyerte a tetszésemet az edzékek közben lezajló játékok és különböző programok.

Szaby
Írta: Lakky Sabina, 2009.07.11-én

    

Kedves Szaby! Ezeket a képeket választottuk ki Neked a sok sok készült képből.
Többet között a széttört vödröt biztosan nem fogod elfelejteni... Petra


Álomvölgyben álmaink teljesültek.
Köszönjük a lehetőséget, és szeretnénk még élni vele.
A megkedvelt lovainknak pedig, köszönjük a türelmet 

Csá Sanyi, Vera
Írta: Forster Sándor, 2009.07.04-én

        


Kedves Petra és Árpád!
 
Nagyon tetszett a tereplovaglás. A lovak nagyon aranyosak voltak, és nagyon tetszett, hogy a pacikhoz közelebb kerültem és jobban megismertük egymást. És nagyon szép helyeken jártunk.  Szeretnénk még visszamenni Borzavárra, mert nagyon jól éreztük magunkat.
 
Üdvözlettel
Sziszi
Írta: Fazekas Szilvi, 2009.06.28-án
    
                 


Klikkelj ide, és osztd meg velünk és a honlapunk nézőivel véleményedet és képeidet

vagy küldjél e-mailt a következő címre: arpad.deezsi@gmail.com
 
Kezdve: 2009.06.28.
frissítve: 2020.04.08.

<<< Vissza a kezdőlapra